Andaluzija

Andaluzija, Španija

već od 699€

Opis destinacije

Andaluzija, najjužnija i najveća španska regija, sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Svojim nepreglednim plažama, mirisom narandži, zvukom strasnog flamenka, ukusom tapasa i nesvakidašnjom kulturnom zaostavštinom od gotičkih katedrala, mavarskih palata, rodne kuće Pabla Pikasa, razbacanih belih sela koja su netaknuta vremenom neće vas ostaviti ravnodušnima. Zemlja zapanjujućeg kontrasta, šarmantna i ponosna, temperamentna i setna, prizvaće vas da joj se ponovo vratite…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ANDALUZIJA 2024
Sa fakultativnom posetom Granade, Sevilje, Setenil de las Bodegas, Ronde 
5 dana / 4 noći 
 Paket aranžman: AVION + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + SMEŠTAJ + SVI OBILASCI PREMA PROGRAMU PUTOVANJA

TERMIN PUTOVANJAHOTELUSLUGACENAPROMO
20.10.2024. – 24.10.2024.
Hotelapart
BAJONDILO 4*
ND
739€709€
10.11.2024. – 14.11.2024.729€699€
BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN
CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Avio prevoz na relaciji Beograd – Malaga – Beograd redovnom linijom avio kompanije AIR SERBIA
- Autobuski transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom u Malagi,
- Razgledanje Malage u pratnji vodiča,
- Četiri noćenja sa doručkom, u dvokrevetnim studijima ili trokrevetnim apartmanima u hotelu sa 4*
- Avio takse koje na dan objavljivanja iznose 51,29 € (takse aerodroma Nikola Tesla i taksa aerodroma na Malagi) i YR taksu (aviokompanijska doplata za gorivo) koja prema obaveštenju Air SERBIA-e trenutno iznosi 12 € - tako da ukupan iznos takse iznosi 51.29 € na dan objavljivanja programa. Takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu. Tačan iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici tada biti i obavešteni. Deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu.
- Usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji)
- fakultativne izlete (u organizaciji lokalne agencije inopartnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijskespomenike,
- individualne troškove i
- ostale nepomenute troškove, 

FAKULTATIVNI IZLETI (Prijava i plaćanje u agenciji):
-GRANADA – 59€ po osobi.(U cenu je uključen: prevoz autobusom ili mini busom, usluga vodiča, troškovi organizacije).
-Ulaznica za Alhambru nije uključena u cenu i iznosi 45€ po osobi. (U cenu je uključen: prevoz autobusom ili mini busom, ulaznica, usluga lokalnog vodiča, asistencija vodiča na srpskom jeziku, troškovi organizacije).Napomena: Zbog velikog interesovanja i ograničenog broja posetilaca, ulaznice za obilazak Alhambre u Granadi potrebno je kupiti dosta ranije. U slučaju da ne bude dostupnih grupnih ulaznica, putnici će biti obavešteni najkasnije 7 dana pred put. Za rezervaciju ovog lokaliteta, neophodno je dostaviti kopiju pasoša. Prilikom posete Alhambre potrebno je poneti pasoš sa sobom.
- SEVILJA – 75€ po osobi.(U cenu je uključen: prevoz autobusom ili mini busom, usluga vodiča, troškovi organizacije).
- SETENIL DE LAS BODEGAS I RONDA - 55€ po osobi.(U cenu je uključen: prevoz autobusom ili mini busom, usluga vodiča, troškovi organizacije).

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, a za fakultativne izlete neophodan minimum je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmene sadržaja, kao i termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.
Hotel Apartamentos Bajondillo 4* ili sličan - Hotel se nalazi preko puta plaže u mestu Toremolinos i udaljen je  od Malage na oko 16 km. U sklopu hotela nalazi se recepcija, restoran, bar, otvoreni bazen, besplatan WiFi.  Hotel poseduje različite tipove smeštajnih jedinica. Dvokrevetni studiji sastoje se od francuskog ležaja ili dva  odvojena ležaja. Trokrevetni apartman sastoji se od francuskog ležaja i osnovnog ležaja ili tri osnovna ležaja.  Sve smeštajne jedinice poseduju TWC, TV, malu čajnu kuhinju sa pločom za kuvanje i frižiderom, telefon, balkon ili  terasu. Usluga: noćenje sa doručkom /doručak - švedski sto, samoposluživanje/. www.bajondillo.com 
1.dan: BEOGRAD – MALAGA 
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, dva sata pre predvidjenog vremena poletanja aviona. Let kompanijom Air  Serbia JU 576. Sletanje u Malagu u 12.20h. Transfer do centra grada i razgledanje Malage u pratnji vodiča. Ovaj  andaluzijski grad na obali Mediterana, jedan je od najstarijih gradova na svetu, osnovan u VIII veku od strane Feničana.  Grad koji odiše istorijom i kulturom sa svojom Alkazabom – jednom od najvećih arapskih tvrđava u Andaluziji, zamkom  Gibralfaro sa kojeg se pruža najbolji pogled na ceo grad, rodnom kućom i muzejom Pabla Pikasa koji se rodio u ovom  šarmantnom gradu vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Nakon kraćeg obilaska grada, slobodno vreme do polaska u  Toremolinos. Transfer i smeštaj u hotel oko 18 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. NOĆENJE. 

2.dan: TOREMOLINOS /Fakultativno GRANADA i ALHAMBRA/ 
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni celodnevni izlet autobusom za Granadu. Vožnja  autobusom do jednog od najlepših gradova Španije koji se nalazi u podnožju planine Sjera Nevade. Odlazak u kraću  šetnju istorijskim centrom grada i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom grada. Najstariji deo grada smešten je na brdu  Albasin koje je jedno od najvećih arapskih naselja u Evropi, bele mavarske kuće sa prepoznatljivim rešetkama na svojim  prozorima, drvene kapije i kaldrmisane ulice deo su šarma ovog grada. Po završetku šetnje slobodno vreme za  individualno razgledanje grada ili fakultativna poseta Alhambri – poslednjoj i najlepšoj palati izgradjenoj u Španiji tokom  sedam vekova mavarske vladavine. Ova romantična i jedna od najvećih turističkih atrakcija Španije, nalazi se na vrhu brda  al-Sabiko, ispred naselja Albaicin i Alkazaba. Šetnja kroz veličanstvene vrtove vratiće vas u neka davna vremena.  Povratak u hotel. NOĆENJE. 

3. dan: TOREMOLINOS / Fakultativno SEVILJA / 
DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni celodnevni izlet autobusom za Sevilju. Glavni  kulturni centar Španije koji je čuven po koridi, Seviljskom berberinu, najboljim tapasima, Don Žuanu, kao i raskošnoj  mavarskoj arhitekturi. Kraća šetnja istorijskim delom grada u pratnji vodiča. Seviljska katedrala, izgrađena u gotičkom stilu,  treća je po veličini katedrala u svetu i u njoj se nalazi grob Kristofera Kolumba. Ova katedrala koja danas predstavlja  simbol grada, nekada je bila džamija i najprepoznatljivija je po svom zvoniku La Giralda nekadašnjem minaretu. Nasuprot  katedrale nalazi se raskošna palata Alkazar - prva evropska kraljevska rezidencija sa raskošnim palatama i vrtovima.  Zlatni toranj nalazi se pored reke Gvadalkivir i nekada je bio osmatračnica i odbrambena gradjevina. Park Marije Luize  predstavlja glavnu gradsku zelenu površinu sa fontanama, jezerom, mostovima i klupama ukrašenim azulejo pločicama.  Najspektakularniji deo parka je svakako (Plaza de Espana), trg koji svojom lepotom oduzima dah i jedan je od najlepših  parkova u celoj zemlji. Zbog svoje raskoši i lepote trg je svoje mesto našao i u nekoliko holivudskih filmova, kao sto su  Lorens od Arabije i Ratovi zvezda. Po završetku obilaska, slobodno vreme. Povratak u hotel. NOĆENJE. 

4. dan: TOREMOLINOS / Fakultativno SETENIL DE LAS BODEGAS I RONDA / 
DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet za Setenil de las Bodegas,  najjedinstvenije od svih belih sela Andaluzije u Španiji. Ovo prelepo selo se nalazi duboko u kanjonu, okruženo poljima  maslina. Njegovu posebnu draž čine bele kućice sagrađene u steni, kao i ispod nje, uske ulice, pećinski restorani koji se  ubrajaju među najboljima u regionu. Posle kratkog obilaska ovog jedinstvenog sela naše putovanje nastavljamo do Ronde,  jos jednog dragulja Andaluzije. Ronda je grad na vrhu planine u španskoj provinciji Malaga koji se dramatično nalazi iznad  duboke klisure i mostom Puente Nuevo odvaja novi grad od starog grada koji datira iz mavarske vladavine. Kraća šetnja  gradom koji će vas očarati svojim uskim ulicama, kućama na ivici kanjona, jednom od najstarijih i najvećih arena za borbu  sa bikovima u Španiji (Plaza de Toros) koja je izazvala interesovanje i čuvenog Ernesta Hemingveja. Slobodno vreme.  Povratak u hotel. NOĆENJE. 

5. dan: TOREMOLINOS - BEOGRAD 
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje aviona JU 579 za Beograd u 17.45h.  Očekivano vreme sletanja na aerodrom Nikola Tesla oko 20.55h. Kraj programa. 

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANCA INTESA za efektivu, na dan  uplate. 

- 300€ po osobi  prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, a najkasnije 21 dan pre  početka aranžmana 
- 300€ po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake  mesečne rate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.