Istanbul

Istanbul, Turska

već od 149€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN PUTOVANJA: 30.04 - 05.05.2024.
(autobuski prevoz i 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* I 4*)
ISTANBUL - PRVI MAJ

CENA ARANŽMANA U HOTELU 3* 149 EUR PO OSOBI
CENA ARANŽMANA U HOTELU 4*  169 EUR PO OSOBI
 
ARANŽMAN OBUHVATA:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji (audio, A/C)
- smeštaj u Istanbulu u hotelu sa 3* ili sa 4* u 1/2 ili 1/3 standardnim sobama,  na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
- obilaske prema programu putovanja
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne izlete i ulaznice,
- međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
- individualni troškovi

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust):
- Obilazak Topkapi palate (ulatak u prvo dvorište), Aja Sofije, Plave dzamije i Antičkog hipodroma 20€
- Tursko veče u nacionalnom restoranu uz muzicki program, neograničeno piće 30€  
- Tursko veče - večera na brodu koji krstari Bosforom uz muzički program, neograničeno piće 40€
- Taksim noću sa obilaskom kvarta Galata 15€
- Krstarenje Bosforom  sa posetom  Vaseljeskoj patrijaršiji - 25€ 
- Azija 25€
- Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom – 40€

PRTLJAG I DOPLATE ZA JEDNOKREVETNU SOBU:
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad  ručnog prtljaga.  Svaki dodatni kofer se plaća 40 €.
- Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo stvari za ličnu upotrebu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika, za izbor sedišta važi doplata - 10 €
- Doplata za polazak iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta – 20 eur po osobi. (minimalan broj za realizaciju je 20 putnika)
- Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana (jedno mesto u autobusu)
Hotel City 4*  nalazi se u samom centru istorijskog poluostrva Istanbula. Ima stratešku lokaciju, na pešačkoj udaljenosti od mnogih istorijskih znamenitosti i blizu javnog prevoza. Profesionalnim odnosom hotela Citi, sobe su opremljene svim potrebama savremenog života. Pored sistema Magnetic Kei, klima uređaja, mini bara, toaletnog pribora, telefona sa direktnim biranjem, plazma TV-a, muzičkih kanala, radnog stola, hitne medicinske linije, brzog vifi-a, parkinga i SPA centra, hotel ima restoran koji svojim gostima nudi različite ukuse. Link: https://www.thecityhotel.com.tr//hakkimizda.html

Hotel Metro 3* u ponudi ima udoban bar sa bilijarom, besplatan bežični internet i usluge konsijerža. Smešten je u četvrti Laleli, na 150 metara od tramvajske stanice Laleli. Od ove stanice lako se stiže do istorijske oblasti Sultanahmet, gde se nalaze Aja Sofija, Plava džamija i Palata Topkapi. Sobe u hotelu Metro imaju parket i prostor za sedenje. Opremljene su TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Svaka smeštajna jedinica sadrži radni sto. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor
1. dan– NIŠ - BUGARSKA
Polazak iz Niša sa parkinga kod marketa „DIS“ oko 20h. Vožnja turističkim autobusom preko Dimitrovgrada, Sofije,Plovdiva, Svilengrada i Jedrena do Istanbula sa kraćim  pauzama radi odmora.   

2.  dan. - ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Nakon kraćeg odmora odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro gradsko jezgro : Ataturk Bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog “Sulejmanija”, Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, “Parapalace” hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana. Prelazak preko mosta na Bosforu u Malu Aziju. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, zatim pored Egipatske pijace, stanice Orijent Ekspresa Kenedijevim Bulevarom oko Istorijskog poluostrva u Evropskom delu Istanbula gde se nalazi Topkapi palata, Aja Sofija, Plava Džamija, Antički Hipodrom, Teodosijev obelisk, Konstantinov stub … Smestaj u hotel . Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni program.U popodnevnim casovima polazak iz hotela do Sultanahmeta – Pešačka tura. Obilazak znamenitosti sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku:Topkapi palate – sedište Osmanske imperije (bez ulaska u Muzej), Aja Sofije- nekada najveće crkve sveta, razgledanje Plave Džamije (Sultan Ahmetove Dzamije) I Antičkog Hipodroma – Nekadašnjeg sedišta Vizantijske moći u gradu. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali Čaršije ili povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program.U dogovoreno vreme polazak iz hotela do Vaseljenske Patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska, odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom ovog krstarenja vide se znamenitosti kao što su : Zlatni rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče palata, Bešiktaš , Ortokoj Kvart, Rumeli Hisar – Čuvena Vizantijska Tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata.Fakultativni obilazak Dolmabahče palate sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Individualni Povratak u hotel. Noćenje.

4.  dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni program.Fakultativni odlazak do Azijskog dela Istanbula: Obilazak Čamlidža Džamije- slobodno vreme u dzamiji za slikanje sa vidikovca odakle se prostire pogled na Azijski I Evropski deo Istanbula. Odlazak do Kadikoja-  preko Uskudara, sa usputnom pauzom pored Devojačke kule za fotografisanje. Slobodno vreme u Kadikoju – centru Azijskog dela. Povratak u centar grada u dogovoreno vreme. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak na tursko veče-večera na brodu koji krstari Boforom ili večera u nacionalnom restoranu "GAR".Noćenje.

5.  dan -  ISTANBUL –BUGARSKA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u dogovoreno vreme. Vožnja sa kraćim pauzama radi odmora.

6.  dan  – SRBIJA
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj programa.
- Plaćanje je dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- 40 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja.

- Platne ili kreditne kartice: Visa, Maestro, Master,  Dina  (u zavisnosti od banke i tipa kartice).

- Čekovima građana ili administrativnom zabranom do 15. 05. 2024.

CLC

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, broj licence OTP 508/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.