Krakov

Krakov, Poljska

već od 149€

Opis destinacije

Krakov, čiji se stari deo grada s pravom popularno naziva i ’’Severna Firenca’’ - nije više poljska prestonica, ali je iz mnogo opravdanih razloga ekonomski, naučni i turistički centar ove istočno-evropske države. Krakov je grad mladih, grad kraljeva, umetnika i naučnika. U Krakovu se nalazi i najstarija građevina Jagelonovog univerziteta „Maijus kolegijum“ koja je danas pretvorena u muzej sa velikim brojem neobičnih astroloških instrumenata i profesorskih alata. Uživanje u mnogobrojnim lepotama ovog čarobnog grada ne propustite da začinite i čašicom čuvene „zubronjke“, nadaleko poznate votke sa aromatičnim travama.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KRAKOV Fakultativno Aušvic – rudnik soli Vilička Paket aranžman – prevoz, smeštaj i razgledanja  
5 DANA - 2 NOĆI – AUTOBUSOM 

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
PolazakHOTEL CONRAD 4*
30. AprilPROMO!!! 149 €169€
Broj soba po promo ceni je ograničen !!!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim  ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) u odabranom hotelu, na bazi dva noćenja sa doručkom u Krakovu, obilaske prema programu  putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno  istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove, Evropska Unija od naredne godine (tačan datum stupanja na snagu još nije  preciziran a odnosi se na 2024. godinu), najavljuje uvodjenje Evropskog sistema putnih informacija i autorizacije (ETIAS) , za putovanje u Schengen zonu,  za putnike kojima nije potrebna viza za ulazak u EU, uključujući i putnike iz BiH. Državljani trećih zemalja kojima nije neophodna viza za putovanje u  Schengen zonu moraće individualno pre puta podneti zahtev za odobrenje putovanja jednostavnom procedurom korištenja internet stranice ili  mobilne aplikacije ETIAS-a i za to će morati platiti naknadu u iznosu od 7 eura, a dobijeno odobrenje ETIAS-a važi će tri godine", po trenutnim najvama..  

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi 65 €. Deca po programu specijal ne ostvaruju popust. Po  ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.  

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Vilička-rudnik soli - odrasli  40€, /deca do 11,99 godina 35 €, Aušvic odrasli 30 € / deca do 11,99 godina 25 €, prijave i uplate za fakultativne izlet Ausvic i rudnik  soli Vilička vrše se prilikom rezervacije aranžmana u agenciji zbog ograničenog broja mesta. Prijava za izlete je moguća najkasnije do  dve nedelje pre putovanja. Za realizaciju izleta Vilička i Aušvic neophodan minimum je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena  fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera-organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u  odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate) Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner Kompas,  Willowa 8/10, Poland. 

Hotel CONRAD 4* Hotel je smešten kraj autoputa E77. Centar Krakova nalazi se na 10 minuta vožnje gradskim prevozom. Hotel  poseduje recepciju, lobby-bar, restoran. Smeštaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Sve sobe imaju  TWC, TV SAT, telefon, mini-bar. Doručak u hotelu je “švedski sto” - samoposluživanje. https://www.conradhotel.pl/ 

1. DAN putovanja : BEOGRAD / NOVI SAD / SUBOTICA / KRAKOV 
Sastanak grupe u 19.15 h radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „BAS“, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice (preko puta hotela Prezident). Predviđeno vreme polaska u 20.00 h. Vožnja preko Novog Sada,  Subotice, Mađarske, Slovačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja. 

2. DAN : KRAKOV 
Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada (bez ulaznica u crkve i dvorce):  Dvorac Vavel, Katedrala, Renesansni dvorac (smatra se najlepšim severno od Italije), Glavni trg (jedan od najvećih  srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), Pijaca, Palata Krzysztofory, Crkva Sv.  Ane, Florianska ulica, Vrata Barbican. Nakon razgledanja, smeštaj u hotel (posle 14 časova) i slobodno popodne.  Predlažemo i šoping u jednom od najboljih šoping centara u Poljskoj - Galeria Krakowska u Krakovu. NOĆENJE. 

3. DAN : KRAKOV / Fakultativno RUDNIK SOLI VILIČKA obavezne prijave i uplate prilikom rezervacije / KRAKOV DORUČAK. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativna poseta rudniku soli Vilička (obavezna prijave i  uplate prilikom rezervacije) - lavirintu dužine 300 km na 9 nivoa i dubine 327 m sa predmetima isklesanim ljudskom  rukom iz blokova soli. Povratak u Krakov. NOĆENJE. 

4. DAN : KRAKOV / Fakultativno AUŠVIC obavezne prijave i uplate prilikom rezervacije / KRAKOV / SUBOTICA /  NOVI SAD/ BEOGRAD 
DORUČAK. Napuštanje hotela posle doručka. Slobodan dan u Krakovu do polaska za Beograd ili fakultativni obilazak  Aušvica (obavezna prijave i uplate prilikom rezervacije) - potresno svedočanstvo Drugog svetskog rata. Povratak u Krakov. U 18.00 h polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja preko Horgoša, Subotice i Novog Sada sa  kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora... 

5. DAN : BEOGRAD 
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 06.00 časova (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa. 

- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.  

- 40% po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do  pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana 

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.