Ohrid

Ohrid, Makedonija

već od 119€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID PRVI MAJ
TERMIN PUTOVANJA: 30.04 - 04.05.2024.
(autobuski prevoz i 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*)

CENA ARANŽMANA: 119 EUR
 
ARANŽMAN OBUHVATA:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
- smeštaj u  hotelu  3* u  1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama,  na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
- panoramsko razgledanje grada
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne izlete i ulaznice (minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika)
- Sveti Naum I Biljanini izvori 20€ 
- krstarenje jezerom 15€ 
- Struga i Vevčani 15€ 
- individualni troškovi

PRTLJAG, DOPLATE  I POPUSTI :
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.
- Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo stvari za ličnu upotrebu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata  10 €
- Doplata za polazak iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta – 20 eur po osobi (minimalan broj putnika za realizaciju je 20).
- Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana (jedno mesto u autobusu)
- Umanjenje za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju u 1/2+1 je 10 eura
- Umanjenje za sopstveni prevoz 15 eura
Kompleks MIZO*** je okružen zelenilom i smešten na mirnoj lokaciji, na samo 10 metara od Ohridskog jezera i na 2 km od grada Ohrida, koji je pod zaštitom UNESCO-a. U ponudi ima privatnu plažu, restoran i sobe sa balkonom, klima-uređajem i besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju brodski pod, TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Sa balkona se pruža pogled na jezero, na planinu ili na parking. Restoran hotela Mizo nudi letnju terasu i lokalna jela. U baru se služe raznovrsni topli napici i osvežavajuća pića.
1. dan - SRBIJA
Polazak iz Niša u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja preko Srbije i Severne Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2. dan. - OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Po dolasku u Ohrid krećemo u šetnju Starom čaršijom. Upoznajemo se sa dugom istorijom na obali Ohridskog jezera. Nastavljamo ragledanje i obilazimo crkve Sv.Sofije, Sv. Bogorodica i Sv. Kaneo, antičko pozorište, Samuilova tvrdjava. Po završetku obilaska odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativno krstarenje jezerom. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan - SVETI NAUM I BILJANINI IZVORI
Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme ili fakultativni izlet Sveti Naum i Biljanini izvori. Posmatraćemo ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero. Osluškivaćemo otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma. Divićemo se legendama o Vili Jezerki i Biljaninim suzama. Pazarićemo najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Napravićemo pauzu za kafu ili ručak u restranu u neposrednoj blizini Biljaninih izvora. Povratak u Ohrid. Moguć zajednički odlazak u neki od tradicionalnih restorana sa domaćom muzikom. Noćenje.

4. dan  - STRUGA
Doručak. Slobodno vreme za individualne ativnosti ili fakultativni obilazak Struge.Obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno-istorijskog grada.Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mestasa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan SKOPLJE - SRBIJA
Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Polazak za Skoplje. Razgledanje grada i kraće vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom i uživate u makedonskoj gastronomiji. Polazak za Niš. Vožnja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
- Plaćanje je dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

- 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja.

- Platne ili kreditne kartice: Visa, Maestro, Master,  Dina  (u zavisnosti od banke i tipa kartice).

- Čekovima građana ili administrativnom zabranom do 15.08.2024.

CLC

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, broj licence OTP 508/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.