Sicilija

više destinacija, Italija

već od 329€

Opis destinacije

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”. Đardini Naksos – Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. Nalazi se u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
S I C I L I J A
Rim – Napulj
- najveće i najživopisnije ostrvo Mediterana -
9 dana/5 noći -Autobusom

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Dan rada
28.04 - 06.05.2024.
Hoteli 3*
Specijalna ponuda      369 €
399€
Proleće
18.05 - 26.05.2024.
Hoteli 3*
Specijalna ponuda
359 €
389€
Jesen
05.10 – 13.10.2024.
Hoteli 3*
Specijalna ponuda
329 €
359€
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-A na dan uplate


CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz  autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu(visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- smeštaj na Siciliji (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
-8smeštaj u okolini Napulja (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- obilaske prema programu (Napulj – panorama grada) 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 11  € (osobe od 19 – 74,99 god.), 7 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 22 € (osobe od 75 – 80 god.)
- fakultativne izlete i ulaznice 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu – za boravak u hotelima sa 3* – 6 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*  – 7.5 € po noćenju / po osobi 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 3  € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu – za boravak u   hotelima sa 3* – 2,50 € po noćenju / po osobi
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice  (BAS )

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL  odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 220,00 dinara po osobi .

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Vatikan (sa ulaznicom) – 55 € odrasli / 35 € deca
- Pešačko razgledanje Rima – 20 € odrasli / 10 € deca 
- Sicilijanska sela – 35 € odrasli /15 € deca
- Vulkan Etna i Katanija – 30 € odrasli / 15 € deca
- Palermo – 55 € odrasli /30 € deca
- Pompeja (sa ulaznicom) – 45 € odrasli / 35 € deca (u cenu je uključena ulaznica, karta za voz, asistencija lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino - partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana
DOPLATA za dodatno mesto u autobusu: 110 €, a za sedišta u prvih 5 redova u visokopodnom autobusu, ili na donjoj platformi u double decker-u (bez mogućnosti rezervacije određenog sedišta) 50€

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)      
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): 
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb 
- u Rimu (Italija) sa 3*
HOTEL ALBA TORE MAURO 4*  https://www.hotelalbaroma.com/  
Hotel se nalazi na oko 10 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim
znamenitostima Rima. Hotel ima 64 soba, restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, sef. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL MEETING 3* https://www.hotelmeetingroma.it/en/  
Hotel se nalazi na oko 12 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu i telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.

- na Siciliji (Italija) sa 3*, nalazi se u poznatom letovalištu Đardini Naksosu:
HOTEL VILLA LINDA 3* https://www.hotelvillalinda.it/ 
Nalazi se na glavnoj šetalačkoj ulici, u delu Đardini Naksosa koji se zove Recanati, na oko 50 metara od mora. U neposrednoj blizini hotela nalaze se mnogobrojni restorani, barovi i prodavnice kao i stanica gradskog prevoza odakle se za 30 minuta može stići do Taormine. Hotel ima restoran, bar, TV salu, WiFi, 45 soba - svaka ima kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj i balkon.
Doručak – švedski sto.

- U okolini Napulja (Italija) sa 3*
HOTEL LA CASA DEL PELLEGRINO 3* https://www.besthotel.pt/it/hotel-la-casa-del-pellegrino/ 
Hotel se nalazi se u mestu Sant Anastasia, na oko 12km od centra Napulja sa kojim je dobro povezan. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu, fen. Doručak – kontinentalni švedski sto.
1. dan  BEOGRAD
Polazak oko 17:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan  RIM
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja  fakultativne pešačke ture: crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg, trg Navona... Po završetku pešačkog razgledanja slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan  RIM – VATIKAN
Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela, slobodno vreme ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Crkvu je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju. 

4. dan  SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA – ĐARDINI NAKSOS
Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U ranim poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnog sicilijanskog sela Savoka u kome je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espreso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. U povratku obilazak mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine: šetnja glavnom ulicom, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac... Slobodno vreme. INdividualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan  SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta/napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

6. dan  SICILIJA – PALERMO – ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Palermo panormaski obilazak: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

7. dan  SICILIJA – NAPULJ
Doručak. Napuštanje hotela. U prepodnevnim časovima polazak prema Napulju, najvećeg grada južne Italije i sedišta regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka... Smeštaj u hotel u okolini Napulja. Noćenje.

8. dan  NAPULJ – POMPEJA
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pompeje. Odlazak se organizuje vozom. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79. g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane,  jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeje (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

9. dan  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. 
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE  najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2024……….…………....…….15.06.2024.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2024……….…………....…….15.12.2024.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2024……………........………..15.04.2025.

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, )

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.