Uskrs na Krfu

Krf, Grčka

već od 175€

Opis destinacije

Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite. Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
USKRS NA KRFU  
- jedinstven doživljaj - 

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisBr.danaTermin putovanjaUkupna cena po osobi
Uskrs6 dana01.05 - 06.05.2024.Victoria Hill 3* ND229€
Uskrs6 dana01.05 - 06.05.2024.Vila Stathis NA175€
Uskrs6 dana01.05 - 06.05.2024.Vila Theo NA175€
Uskrs6 dana01.05 - 06.05.2024.Andreas * ND219€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj na Krfu, u Dasiji (3  noćenja na bazi izabrane usluge) u hotelu 1/2 i 1/2+1 sobama  ili u apartmanskom smeštaju 
- prevoz trajektom (povratna karta)
- obilaske prema programu (Solun, Krf) 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje  ceo period boravka (izdaje se u agenciji,osigurana suma je 30.000€) 
- 8 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 5 € ( deca od 0 meseci – 18,99 god.), 15 € (osobe od 75 – 80 god.) 
- ulaznice i fakultativne izlete 
- boravišnu taksu u Grčkoj, koja se naplaćuje  od 01.01.2018. dnevno po sobi: privatan smeštaj - 1.5€, hoteli 1*i 2* - 1.5€, 
- hoteli 3* - 3€, hoteli 4* - 7€, hoteli 5* - 10€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana(dnevno po sobi).
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice  (BAS )

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL  odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 100,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 220,00 dinara po osobi .

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Paleokastrica – 20 € odrasli / 15 € deca 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)      
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

SOPSTVENI PREVOZ:  
- NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
- pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje
- postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)
HOTEL VICTORIA HILL 3*  www.victoria-hill-hotel-corfu.com
Victoria Hill hotel je mali porodični hotel, koji se nalazi u centralnom delu Dasije (70 m od centra), odmah iznad glavne magistrale, ušuškan u zelenilo i zaklonjen od buke i galame. Udaljen je oko 5-7 minuta od plaže i 12 km od grada Krfa. Nalazi se na blagom uzvišenju odakle se pruža lep pogled na zaliv, Jonsko more i planine koje se naziru u daljini. Hotel poseduje bazen i bar pored bazena sa ležaljkama i suncobranima, restoran, recepciju sa sefovima koji se doplaćuju na licu mesta, besplatni Wi-Fi internet u zajedničkim prostorijama hotela, TV salu, prostoriju za čuvanje prtljaga i privatni parking za goste hotela. Svaka soba ima balkon, kupatilo (tuš/WC), SAT TV i klima uređaj koji se doplaćuje na licu mesta (6 EUR po sobi, po danu). Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom.

VILA STATHIS - Ipsos 
Lokacija: Nalazi se u centru Ipsosa, 20m od plaže.
Opis: Kuhinja sa rešoom, frižiderom, Wi Fi Internet, klima.
Sve sobe imaju balkon sa pogledom na susednu kucu ili bocni poled more.
Doplata za klimu 5 eur dnevno, doplata na licu mesta.

VILA Theo - Ipsos 
Lokacija: Nalazi se u centru Ipsosa, 150m od plaže.
Opis: Kuhinja sa rešoom, frižiderom, Wi Fi Internet, klima.
Sve sobe imaju balkon sa pogledom dvorište.
1. dan ( 01.05.2024. ) BEOGRAD
Polazak oko 20:00 časova sa dogovorenog mesta (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju prema Grčkoj.

2. dan ( 02.05.2024. ) SOLUN - KRF
Dolazak u Solun  u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg...Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Krfu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u apartmane/hotel. Noćenje.

3. dan ( 03.05.2024. - Veliki petak ) KRF 
U jutarnjim časovima odlazak autobusom do grada Krfa. Još pre podneva, crkve su pune vernika koji čekaju početak ceremonije silaska Hrista sa krsta, uz ritualno kruženje predvođeno sveštenikom, u atmosferi punoj emocija. Prisustvovanje litiji, a nakon toga obilazak Srpske kuće. Nakon toga, odlazak do Guvije i obilazak spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo. Povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima, odlazak do grada Krfa i prisustvovanje iznošenju Plaštanice iz Mitropolije. Povratak u hotel/apartman. Noćenje.

4. dan ( 04.05.2024. – Velika subota ) KRF 
U jutarnjim časovima odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvovanje litiji, kao i ceremoniji iznošenja moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva Krf. U 11:00 časova, hiljade vrčeva počinju da padaju sa balkona i prozora na ulice, a zatim filharmoničari kreću ulicama Krfa uz zvuke tradicionalnih melodija. Slobodno vreme.
Povratak u hotel/apartman.Nakon kraćeg odmora odlazak u grad Krf. Na prelepom gradskom trgu, zajedno sa desetinama hiljada ljudi,uz plamen sveća,  prisustvovaćemo jedinstvenom dočeku Uskrsa. Nakon toga počinje parada filharmonijskih orkestara, a vrhunac ove magične večeri biće fenomenalni vatromet. Povratak u hotel/apartman. Noćenje. 

5. dan ( 05.05.2024. – Uskrs ) KRF 
U ranim jutarnjim časovima, napuštanje hotela/apartmana i odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvujemo Uskršnjoj liturgiji. Nakon liturgije, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet do prelepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva.Povratak u grad. Slobodno vreme.  U poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju.

6. dan ( 06.05.2024. )  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.       
(Kraj usluga) 
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.