Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Krf

Termin
01 maj 2023 - 07 maj 2023

1/2 soba: 215€ /po osobi
1/3 soba: 205€ /po osobi

U cenu ulazi:
- Kružna tura autobusom po programu
- smeštaj u hotelu na bazi noćenje (4 noćenja)
- vodič,
- troškovi organizacije putovanja.

U cenu ne ulazi:
- Fakultativni izlet na grad Krf, Srpska kuća i spomenik iskrcavanja –10 €;
- Fakultativni izlet na ostrvo Vido –10 €;
- Fakultativni izlet „Ostrvska tura“ Paleokastrica i Benices – 20€;
- Fakultativni odlazak na grčko veče – 30 €;
- boravišna taksa (plaća se na licu mesta)
- međunarodno zdravstveno osiguranje,
- troškovi konzumacije pića i hrane.
Dan 1
Beograd – Preševo
Sastanak grupe na parkingu u 18.30h. Polazak iz Beograda u 19h. Putovanje kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

Dan 2
Kumanovo – Meteori – Krf
Prelazak Makedonske granice kod Kumanova. Vožnja kroz Makedoniju i Grčku uz pauze radi odmora i graničnih formalnosti.
Vožnja do Meteora.
Poseta čuvenom srednjovekovnom kompleksu Manastira sa ulaskom u manastir (ulaznica nije uključena u cenu aranžmana). Ručak kod Kalambake (fakultativno).
Dolazak u Igumenicu u ranim popodnevnim časovima. Vožnja trajektom na relaciji Igumenica – Krf u trajanju ca. 2h. Dolazak na Krf u večernjim časovima.  Smeštaj u hotel u Guviji (8 km od grada Krfa). Noćenje.

Dan 3
Krf
Fakultativni odlazak do grada Krfa sa posetom Srpskoj kući gde će nas dočekati kustos muzeja Srpske kuće, Ljubomir Saramandić.
Nakon obilaska sa vodičem slobodno vreme za individualne aktivnosti. U povratku obilazak spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4
Krf – Vido
Fakultativni odlazak u grad Krf i na ostrvo Vido. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona.
Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa.U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova – običaj koji se zove botides, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Zvuk razbijanja je gromoglasan i mnogo hrabrih posetilaca bude pogođeno ostacima ćupova, a organizatori kažu da nikad nije bilo povreda.
Po završetku ceremonije, fakultativni odlazak brodom na ostrvo smrti Vido koje trajno ostaje u kolektivnom sećanju srpskog naroda, kao ostrvo smrti, kako bi odali poštu srpskim stradalnicima iz Prvog Svetskog rata. Obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice sa vodičem. Za putnike koji ne idu na Vido slobodno vreme u gradu Krfu.
Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 20h i odlazak do grada Krfa (ulazi u cenu aranžmana). Na jednom od najvećih trgova u Evropi – Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Od 23h do ponoći se odvija najspektakularnija misa kojom se slavi Hristovo vaskrsnuće na pozornici Gornje Esplanade u gradu Krfu, a takođe i sva ostala mesta na ostrvu imaju svoje ceremonije. Na trgu se nalazi više hiljada ljudi, a kada biskup zapeva “Vaskrsli Hrist” nebom se prolamaju vatrometi. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5
Ostrvska tura
Fakultativni odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf. Nakon liturgije odlazak do prelepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva. Poseta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na steni u neposrednoj blizini.
Nakon obilaska Paleokastrice odlazak za Benites, staro tradicionalno ribarsko selo koje se nalazi 14km južno od grada Krfa. Datira još iz XIII veka i poznato je po svojoj prirodnoj lepoti, a ceo grad obiluje turističkim atraktivnostima među kojim dominira živopisna marina. Povratak u hotel.
Fakultativni odlazak na „Grčko veče“. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 6
Krf – Solun – Beograd
Polazak za Srbiju u ranim jutarnjim časovima. Vožnja trajektom do Igumenice. Nastavak puta ka Solunu. Panoramsko razgledanje Soluna (Bela kula, Rotonda, crkva Sv. Dimitrija, Sveta Sofija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk). Obilazak srpskog vojničkog groblja Zejitinlik. Slobodno vreme…
Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

Dan 7
Beograd
Povratak u mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 14 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Plaćanje je isključivo dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

HAL

Organizator putovanja je turistička agencija Halo Tours, broj licence OTP 180/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Tours. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.