Velika turska tura

Kapadokija, Tursla

već od 239€

Opis destinacije

Doživite magiju Turske na putu koji nikada neće biti zaboravljen... U zemlji vila... lepih konja... najlepših pejzaža na svetu koji podsećaju na površinu Meseca... u zemlji koja je kolevka hrišćanstva... Ako volite Tursku, onda ćete obožavati Kapadokiju...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja
Kapadokija - VELIKA TURSKA TURA!
Termin putovanja: 08.11.2021. - 15.11.2021. POLUPANSION, HOTELI 4* i 5*

8 dana / 5 noćenja

Polazak 08.11.2021.

CENA ARANŽMANA po osobi iz Beograda i Niša: 239€

Aranžman sadrži:
– Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (TV, klima, DVD) na relaciji prema programu iz Beograda
– Smeštaj u 1/2 i 1/3 hotelima na bazi 5 polupansiona:
Jedan polupansion (doručak i večera) u hotelu 4* u Ankari/Sergah 4* http://sergah-hotel.hotelinankara.net/en/ ili slični;
Dva polupansiona (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Kapadokiji/Perisia Hotel 5* http://www.perissiahotel.com/, ili By Cappadocia Hotel 5* http://www.bycappadociahotel.com/ ili slični;
Jedan polupansion (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Pamukale/Hierapark Thermal Park 4*,http://hierapark-thermal-spa-hotel-pamukkale.pamukkale.hotels-tr.net/en/ ili Pam Thermal Hotel, 5* https://www.pamthermal.com/index-en.html ili slični;
Jedan polupansion (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Bursi/Tiara Thermal Hotel 4*+ http://www.tiaratermal.com/ ili slični;
Tačan spisak hotela biće poznat nakon formiranja grupe. Trokrevetne sobe se sastoje iz francuskog ležaja+jedan singl ležaj.
– Lokalni turistički vodič u Ankari, Kapadokiji, Konji, Pamukale i Bursi na engleskom sa prevodom na srpski jezik;
– Razgledanja prema programu;
– Usluge turističkog pratioca za vreme trajanja aranžmana;
– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne sadrži:
– Poseta Anadolskom muzeju u Ankari sa lokalnim vodičem – 15 €/po osobi;
– PAKET ULAZNICA i poseta: Muzej Open air Goreme/Kapadokija+ Učisar tvrđava/Kapadokija + dolina Zelve/Kapadokija + podzemni grad Derinkuju/Kapadokija + Muzej Mevlane/Konja: 45 €/po osobi;
– Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – od 25 €/po osobi do 45€/po osobi, cena zavisi od broja prijavljenih putnika;
– Hijerapolis/Pamukale – 17 €/po osobi;
– Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom (izlet će se realizovati u ranim jutarnjim časovima ukoliko prilike za letenje budu u redu) trenutna cena oko 80-135 €/po osobi; Obavezna prijava u agenciji zbog rezervacije mesta u balonu i dobijanja konačne cene i organizacija se radi isključivo preko lokalnog partnera.
– Putno zdravstveno osiguranje;
– Fakultativna mogućnost polaska iz Novog Sada, doplata za transfer 15 €/po osobi (minimalan broj prijavljenijh je 8 putnika);
– Doplata za smeštaj u 1/1 sobi 85% od cene aranžmana;
– Ostali individualni i programom nenavedeni troškovi.
1. dan 08.11. : BEOGRAD – NIŠ

Polazak autobusom iz Beograda u popodnevnim časovima sa parkinga 25.Maj, oko 13.00h. Dolazak u Niš. Polazak iz Niša u popodnevim časovima ispred megamarketa DIS oko 16.30h (tačna satnica putovanja biće potvrđena jedan dan pred put). Nastavak vožnje kroz Bugarsku sa usputnim zadržavanjem radi obavljanja graničnih formalnosti i odmora…

2. dan 09.11.:  ANKARA

Dolazak u Ankaru u podnevnim časovima. Razgledanje Ankare – glavnog grada Republike Turske sa lokalnim turističkim vodičem. Nakon toga organizovana poseta Mauzoleju Ataturka – osnivača savremene Turske. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Organizovana popodnevna poseta trgovačkom centru u Ankari. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan 10.11.:  ANKARA – KAPADOKIJA

Doručak. Nakon doručka fakultativna poseta Muzeju Anadolijskih civilizacija gde su izloženi eksponati od paleolita do danas. Muzej je pre par godina dobio titulu prvog muzeja Evrope. Povratak u hotel po ostatak grupe i polazak za Kapadokiju – područje poznato po reljefnim oblicima formiranim pre desetinu hiljada godina nakon istovremene erupcije dva vulkana (Ercisse i Hasanda). Kapadokija se pominje i u Bibliji. Rani hrišćani su se naselili u toj oblasti da bi slobodno propovedali svoju religiju. Pod jakim uticajem vode i vazduha nastale su ove čudne forme – čuda prirode. Usputna pauza na drugom po veličini slanom jezeru u Turskoj – Tuz Goli, dolini Kamila i poseta radionici za izradu keramike. Dolazak u Kapadokiju. U popodnevnim časovima smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan 11.11.:  KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim časovima, pre izlaska sunca, odlazak do mesta poletanja balona. Let zavisi od vremenskih uslova i vetra. Svi putnici koji budu želeli samo da vide veličanstvene prizore, moći će da prate sa vidikovca njihov let, dok je za sve ostale fakultativno organizovan nezaboravan let balonom. Ovu uspomenu ćete, bez preterivanja, pamtiti i prepričavati čitavog života. Povratak u hotel. Doručak. Nastavak obilaska. Fakultativno razgledanje oblasti Kapadokije sa lokalnim vodičem: Tvrđava Učisar (podseća na tvrdjave gradjene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smeštena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom), Goreme open air muzeja, dolina Zelve… Povratak u hotel. Večera. Fakultativno: Organizovan odlazak na tursko veče sa bogatim muzičkim programom i neograničenom konzumacijom pića i salata. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 12.11.:  KONJA – PAMUKALE

Doručak. Odlazak grupe u Konju. Dolazak u popodnevnim satima. Poseta muzeju Mevlana – osnivača plesa Derviša, Aladdin džamije i medresa Karataj sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme do polaska za Pamukale. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan 13.11.:  PAMUKALE – BURSA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Hijerapolisa, antičkog grada i čuvenih terasa sa termalnim vodama – travertine, kao i Karahayit sela sa „crvenom vodom“.  Nezaobilazna šetnja po čudesnim stenama Pamukala. Po slobodnom izboru kupanje u Kleopatrinom bazenu, korišćenje se plaća na licu mesta.  Slobodno vreme do polaska za Bursu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan 14.11.:  BURSA – NIŠ – BEOGRAD

Doručak. Razgledanje Burse sa lokalnim vodičem: Velika džamija “Ulu džamija”, trg sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Bursa je stari grad Osmanlijskog carstva. Čak je i papa ovde posetio grob Nasradin hodže, poznatog turskog satiričara. Slobodno vreme za individualne šetnje i kupovinu. Oko podneva polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim stajanjem radi odmora grupe i obavljanja carinskih formalnosti.

8. dan 15.11.:  NIŠ – BEOGRAD

Dolazak grupe u Niš i Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.
Navedeni hoteli iz ove ponude imaju restoran, 1/2 i 1/3 sobe i sve sobe imaju kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, mini bar i klima uređaj. Doručak i večera se služe po principu samoposluživanja ili menija. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji. – Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata – Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. – U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. – Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.

– Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama (maksimalan broj rata je 6) do 01.04.2022. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade čekova. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01., 05. i 10. u mesecu.

– Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 01.04.2022. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade administrativne zabrane (maksimalan broj rata je 6).

– Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak na najviše šest mesečnih rata, ali najkasnije do 01.04.2022.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

BCN

Video

Egipat

Provedite jesen na fenomenalnim plažama

Turska

Idealna destinacija za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.