Rim

Rim, Italija

već od 579€

Opis destinacije

RIM, fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
HOTEL 3 *
04. AprilPROMO 629€649€
16. majPROMO 629€649€
23.majPROMO 629€649€
20. junPROMO 629€649€
18. julPROMO 579€599€
22.avgustPROMO 579€599€
12.septembarPROMO 599€619€
Doplata za 1/1 sobu iznosi 120 € po osobi na cenu aranžmana
BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN!!!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Avio-prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Serbia, transfer (autobusom ili mini busom  u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom u Rimu, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta), u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Rimu, avio takse  75,82 € (20.62 € taksa Bgd aerodroma, 37,74 € taksa aerodroma Fiumicini, 4.48€ bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98€ naknada za unapređenje  vazdušnog saobraćaja republike Srbije i YR taksa koja trenutno iznosi 12 € -- aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u  agenciji (takse su podložne promenama), obilaske prema programu putovanja, asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku,  troškove organizacije putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji), individualne troškove i fakultativne izlete koji su u organizaciji inopartnerske agencije, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) - za hotele sa 3* - 6 € dnevno po  osobi, plaća se na recepciji hotela, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT. 
Deca do 1,99 godine plaćaju 45 € imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu. Deca od  2-12 godina po ovom programu ne ostvaruju popust. 

FAKULTATIVNI IZLETI: (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): pešačko razgledanje grada - 25 €( karta za prevoz  nije uključena u cenu fakultativnog izleta), dolazak do grada gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji, Vatikanski muzeji 65 € odrasli / deca do 12 god 60 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta, i radi se iskljucvo  na upi. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji. 

Cena  fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, Antički Rim 35 € ( cena uključuje slušalice i vodiča), cena ne uključuje ulaznice koje je moguće uzeti  samo individualno na licu mesta , kao ni prevoz metroom nije uključen u cenu). Dolazak do lokaliteta je gradskim prevozom individualno., Bazilike Rima  55 € / deca do 12 god 50 € (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u cenu izleta). Cena fakultativnih izleta zavisi  od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u  obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera).Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je  inopartner .
Parco Tirreno 3*http://www.parcotirreno.it/ Hotel La Pergola 3* https://www.hotellapergola.com/, 
B&B Hotel Pietraalata 3* https://www.hotel bb.com/it/hotel/roma-pietralata?utm_source=googlemaps&utm_medium=fichehotel&utm_campaign=roma_pietralata 
Hotel Laura 3*  http://www.hotellauraroma.it/
Hotel Donatello 3* www.donatellorome.com, 
Raeli hoteli 3* i 4* https://gruppoalberghieroraeli.it/ ,
Hotel The Cross 3*  https://www.thecrosshotel.com/, 
Hotel Andreotti 3* www.hotelandreotti.it, , 
Tempio Di Pallade 3* https://www.hoteltempiodipallade.it/ 
Hotel San  Marco 3* https://www.hotelsanmarcoroma.com/ , Ibis Styles Aurelia 4* https://all.accor.com/hotel/B5E1/index.en.shtml , 
Hotel The Cross 3*  https://www.thecrosshotel.com/ ,
Hotel Buenos Aires 3* https://www.hotelbuenosaires.it/ ,
Hotel Lloyd 3* https://www.laminhotels.com/,
Hotel Mariano  3* https://www.hotelmariano.com/index.html , 
Grand Hotel Fleming 4* https://www.grandhotelfleming.it/, 
Hotel Santa Constanza 4*  https://www.hotelsantacostanza.it/?utm_source=gbp&medium=organic 
ili slični /Smešten u blizini stanice gradskog prezoza. 

Gostima je na raspolaganju restoran i bar. Sobe su opremljene TWC-om, fenom, TV-om, Wi Fi-om.  Doručak / kontinentalni (slatki). 
 1.DAN. putovanja / BEOGRAD / RIM / 
Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Rim je 06.45 h, (let JU 400 kompanijom Air  Serbia), a vreme sletanja na rimski aerodrom je u 08.20 h, prema objavljenom redu letenja za sve polaske. Po završetku carinskih formalnosti i  pasoške kontrole, organizovan transfer u pratnji predstavnika inopartnera (na srpskom ili hrvatskom jeziku) i odlazak na panoramsko razgledanje  grada: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela... Nakon razgledanja  smeštaj u hotel (posle 15.00h prema hotelskim pravilima). U popodnevnim časovima odlazak na fakultativno pešačko razgledanje grada (u trajanju  oko 2.5h): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Pantheon, Trg Navona... Individualan povratak u hotel i ostatak dana slobodan za individualne  aktivnosti. NOĆENJE. 

2.DAN / RIM / Fakultativno Vatikan / 
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije i  radi se isključivo na upit). Jedan od najvećih i najposećenijih muzeja sveta počeo je da se formira u XVI veku, u vreme pape Julija II Della Rovere. U  fokusu pažnje je čuvena Sikstinska Kapela na čijoj je tavanici veliki Mikelanđelo oslikao scene stvaranja sveta i čoveka, a u oltarskom prostoru njegovu sopstvenu viziju Strašnog Suda. Nakon Sikstinske Kapele razgledanje se može nastaviti u pravcu grandioznog trga Sv. Petra koji je arhitektoski uobličio  čuveni Đan Lorenco Bernini, a sa koga se ulazi u najveću hrišćansku baziliku na svetu, baziliku Sv. Petra koja u sebi čuva brojne relikvije i umetnička 
dela neprocenjive vrednosti među kojima je i Mikelanđelova Pijeta. Slobodno vreme. NOĆENJE. 

3.DAN 15.02 sreda / RIM / Fakultativno ANTIČKI RIM/  
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnI izlet Antički Rim Razgledanje se odvija u formi šetnje  bez ulaženja na najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima: Koloseum - najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatin- mesto gde je osnovan Rim i gde se  nalaze ostaci imperijalnih palata, Forum - simbol antičkog Rima i centar njegovog političkog, kulturnog i ekonomskog života o kome i danas svedoče  ostaci hramova, trijumfalnih lukova, trznica i sudnica... Odlazak na razgledanje je peške ili metroom,a povratak individualan. NOĆENJE. 

4.DAN 16.02. četvrtak / RIM / BEOGRAD.  
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Rimu ili fakultativni obilazak peške (u pratnji lokalnog vodiča) najpoznatijih Bazilika Rima: Bazilka Sv.  Jovana Lateranskog, rimska katedrala, najstarija bazlika podignuta od strane cara Konstantina Velikog u čijem nazivu i danas stoji “majka i glava svih  crkava Rima i sveta”. Lateranska palata, zvanična rezidencija papa sve do njihovog preseljenja u Avinjon 1309. godine i Lateranski baptisterijum,  model za sve krstionice hrišćanskog sveta. Bazilika San Clemente, skriveni dragulj Rima, dvanaestovekovna crkva divnih mozaika i fresaka ispod koje  leži bazilika iz 4 veka, a u najnižem nivou mogu se videti ostaci rimskih kuća i jednog paganskog hrama posvećenog Mitri. Šetajuci vrtovima brežuljka Colle Oppio, između ostataka Neronove Domus Auree i Trajanovih termi, stiže se do Bazilike San Pietro in Vincoli koja u sebi čuva relikviju lanaca Sv.  Petra kao i čuvenu skulpturu Mojsija koju je Mikelađelo izradio za grobnicu pape Julija II. Zatim se posećuje Bazilika Santa Maria Maggiore, čiji je  istorijat poznat po legendama, a čiji mozaici i danas izazivaju divljenje posetilaca. Obilazak se završava šetnjom kroz živopisni kvart Monti koji svojim  karakterističnim uskim uličicama, skromnim kućama i zanataskim radnjicama oživljava duh prošlih vremena i nudi mogućnost za uživanje u dobroj  kuhinji u nekom od brojnih restorana. Organizovan transfer do aerodroma (u dogovoru sa lokalnim predstavnikom). Predviđeno poletanje aviona (let  JU 405) za Beograd je u 21:00 h. Očekivano sletanje na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 22:35 h, prema objavljenom redu letenja avio kompanije. Kraj programa. 
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate. 
 - 220 € po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana 
 - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, 
- ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu  profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. 

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama